کتاب جایی دیگر
|کتاب جایی دیگر از قطره|
شخصیتهای آن کتاب اغلب منزوی و همچنین ناامید خواهند بود. داستانها خیالی خواهند بود، ولی باید توجه داشت حکایت واقعی زندگی بسیاری از ما انسانهاست و همچنین شرایطی که خواسته یا ناخواسته در مسیرش قرار گرفتهایم و همچنین گریزناپذیر خواهند بود.
از نقاط نیرو آن کتاب، نثر ساده ولی باید توجه داشت پرمعنای آن هم می باشد که گویی از درون هر انسانی به بیرون میتراود و همچنین ناگفتههایش را عیان میکند؛ یک فرصتِ موقت جهت بودن و همچنین نگریستن، خالی از تبوتاب و همچنین دلهره، خالی از حسابوکتاب…
در مورد کتاب جایی دیگر
در داستان اول، «بازی ناتمام»، راوی داستان اولشخص می باشد که از ایران به پاریس مهاجرت کرده می باشد و همچنین در فرودگاه تصادفاً یکی از همکلاسیهایش را ملاقات میکند که روزگاری آرزو داشت مانند او باشد. داستان خیلی زیاد ساده و همچنین نثری روان دارد و همچنین مدام در خاطرات قبل و همچنین حال پرسه میزند.
کمی به تغییرات بعد از انقلاب در ایران اشاره دارد و همچنین بازرسیهای بیمورد در فرودگاه که گویی نویسنده سعی دارد بهروش غیر مستقیم به آشفتگیهای موجود در ایران اشاره کند و همچنین بیعدالتیها را زیر سؤال ببرد.
داستان دوم کتاب جایی دیگر که «اناربانو و همچنین پسرهایش» نام دارد نیز مانند داستان اول از فرودگاه شروع میمی شود، ولی باید توجه داشت آنبار داستان زنی فرتوت به نام اناربانو را روایت میکند که در پیِ پسرانش، تکوتنها عازم کشور سوئد می باشد و همچنین حین پرواز از تهران به پاریس، با راوی داستان آشنا میمی شود و همچنین رشتهی داستان اول به دوم آنگونه وصل میمی شود.
پیرزنی بیسواد و همچنین اهل یزد که سرگردان می باشد و همچنین به کمک راوی داستان کمی از آن هم اوضاع درمیآید، ولی باید توجه داشت ناگهان اشتباهی ناخواسته از جانب راوی سر میزند و همچنین اناربانو را درگیر میکند.
[ مطلب مرتبط: در باب حکمت زندگی – نشر نیلوفر ]
داستان سوم کتاب جایی دیگر «سفر پهناور و بزرگ امینه» میباشد که سرگذشت تلخ یک خدمتکار بنگالی می باشد که به اجبار شوهر یا همسر خود به کشورهای متنوع و گوناگون و مختلف، ازجمله ایران سفر میکند و همچنین حقوقش را در اختیار شوهر یا همسر خود میگذارد که زنان متعددی دارد. آن داستان هم روایتی ساده دارد و همچنین نسبت به دو داستان دیگر پُرکششتر می باشد.
داستان چهارم کتاب جایی دیگر «درخت گلابی» می باشد که فیلم دیدنی و جذاب آن هم هم در سال شمسی ۱۳۷۶ به کارگردانی داریوش مهرجویی ساخته شد، بهترین داستان آن کتاب می باشد.
راوی داستان مردی نویسنده می باشد که به باغ کودکیاش بازگشته و همچنین میخواهد بنویسد. با گذشت زمان خستگی و همچنین پوچی بر او غلبه کرده و همچنین غباری از اندوه جسم و همچنین روحش را فراگرفته می باشد.
توصیفات خیلی زیاد زیبایی در آن داستان گنجانده شده که خواننده را مجذوب میکند: