تربیت فرزندی که هیجانات شدید دارد
|تربیت فرزندی که هیجانات شدید دارد از قطره|
[ لینک: آیا مادر خوبی هستم؟ ]
رفتار درمانی دیالکتیکی چیست؟
رفتار درمانی دیالکتیکی یا رفتار درمانی گفتمانی Dialectical Behavior Therapy روشی جهت کمک به افرادی می باشد که نمیتوانند هیجاناتی را که منجر به رفتارهای نامطلوب میمی شود، مدیریت کنند.
آن هیجانات در کودکان خیلی زیاد واضح می باشد. در نظر بگیرید در یک فروشگاه مواد غذایی تو از کودک خود میخواهید بعضی از چیزها را نادیده بگیرد، در آن حالت او نمیتواند هیجانات خود را کنترل کند و همچنین مدام جیغ میکشد و همچنین گریه میکند. یا در نظر بگیرید تو نمیتوانید به کودک خود «نه» بگوید، زیرا و به درستی که او به شکل نامناسبی عصبانی میمی شود. و همچنین دیگر مثالهایی از آن قبیل که هر پدر و همچنین مادری نمونههای بسیاری از آن هم را دیدن کرده می باشد.
رفتار درمانی دیالکتیکی در تلاش جهت حل آن قبیل معظلات و مسائل و مشکلات، دو کار انجام میدهد:
- رفتارهایی نو و همچنین موثر جهت جایگزین کردن رفتارهای خطرناک و همچنین مشکلساز
- چگونگی گفتمانی فکر کردن و اندیشیدن کردن و اندیشیدن کردن به منظور پذیرش دیدگاههای مختلفی که به نظر با واقعیت در تناقض خواهند بود.
در واقع در کتاب «تربیت فرزندی که هیجانات شدید دارد» آن روش درمانی به اشخاص آموزش داده میمی شود. آن کتاب سعی دارد به تو یاد دهد که چگونه و چطوری بهتر فکر کردن و اندیشیدن کردن و اندیشیدن کنید، بهتر احساس کنید و همچنین بهتر رفتار کنید تا بیشترین اثرگذاری را داشته باشید.
خلاصه کتاب تربیت فرزندی که هیجانات شدید دارد
آن همروش که گفته شد کتاب تربیت فرزندی که هیجانات شدید دارد بر پایه روش رفتار درمانی دیالکتیکی نوشته شده می باشد. در فصل ۱ و همچنین ۲ پس باره، پایه و همچنین اساس تجربه و مهارت بالاهای رفتار درمانی دیالکتیکی مانند ذهن هیجانی، منطقی و همچنین خردمند – اعتبار بخشی (که هستههای واقعیت و حقیقت را از میان امواج هیجانات کودکان کشف میکند)، باطل سازی غیر عمدی، داستان (که یکی از روشهای رفتار درمانی دیالکتیکی می باشد که هیجانات را به دیدن کردن و نمایش میگذارد و همچنین سپس مؤلفهها و همچنین اجزاء داستان مورد تحلیل قرار میگیرد)، مفروضات رفتار درمانی دیالکتیکی و همچنین… مورد بحث و همچنین بررسی کردن قرار گرفته تا در فصلهای بعد کاربرد آنها را در تربیت فرزند خود دیدن نمایید. در فصل ۶ کتاب اصول رفتار درمانی از زبان پیچیده علمی به زبان ساده تغییر پیدا کردن و همچنین تشریح شده می باشد و همچنین والدین میتوانند متوجه شوند که رفتارها چگونه آموخته میشوند، چگونه فراموش میگردند و همچنین چگونه رفتارهای جدید را میتوانند جایگزین نمایند.
کتاب تربیت فرزندی که هیجانات شدید دارد شامل یازده فصل به شرح زیر می باشد:
- احساسات و همچنین شدت هیجانات کودک تو
- فرزندپروری کارآمد
- درک آنچه که کودکتان میگوید
- واکنش نشان دادن به هیجانات شدید کودکتان
- آموزش مدیریت احساسات به کودکتان
- اصول رفتاری و همچنین رفتارهای مشکلساز
- حفظ انتظارات، محدودیتها و همچنین کارهای روزمره معمول
- کاهش طغیانهای شدید خشم، پرخاشگری و همچنین سایر رفتارهای مشکلساز
- معظلات و مسائل و مشکلات مرتبط به مدرسه
- تاثیر هیجانات شدید بر کل خانواده
- مراقبت از خود و همچنین پرداختن به زندگی فردی یا شخصی
بعضی اوقات والدین آن هم قدر سرگرم مسائل مرتبط به کودکان خود میشوند که خودشان را فراموش میکنند و همچنین از آن نقطه غافل میمانند که پدر و همچنین مادرها نیز مستلزم و نیاز به رسیدگی و همچنین مراقبت از خود دارند. فصل آخر آن کتاب صرفاً به آن موضوع پرداخته می باشد و همچنین جهت آن نقطه آنقدر اهمیت قائل شده می باشد که در مقدمه کتاب توصیه شده می باشد که فصل آخر را در ابتدا مطالعه نمایند.
یکی از مشکلاتی که والدین در خصوص کودک خود مواجه خواهند شد، معظلات و مسائل و مشکلات مرتبط به مدرسه میباشد. بعبارتی دیگر در صورتی که کودکتان در حال دست و همچنین پنجه نرم کردن با هیجانات شدید می باشد مدرسه میتواند موضوعی چالش برانگیز جهت او و همچنین تو باشد که در فصل ۹ کتاب سعی شده می باشد تا چالش هایی که کودکان و همچنین والدین با آنها روبرو خواهند بود را بررسی کردن نماید.
کودکان ورژن و نسخه کوچکتری از یک انسان بزرگسال نیستند بلکه در دنیایی متغایر و متفاوت از بزرگسالان زندگی میکنند و همچنین مطالعه آن کتاب والدین را یاری مینماید تا با دنیای کودک خود اکثرا و بیشتر آشنا شوند.
کودکان معمولاً از توصیف و همچنین گفتن آنچه که در ذهنشان می باشد احساس ناتوانی میکنند و همچنین همین موضوع میتواند عاملی بر اضطراب و همچنین حل نشدن مشکلاتشان باشد. در آن کتاب راههایی وجود دارد که والدین را یاری مینماید تا به ذهن کودکان خود نفوذ کنند تا ماهیت آنچه که تجربه می کنند را متوجه شوند. وجود آن کتاب میتواند به منزله حضور یک مشاور کودک در منزل و خانه تو باشد. آن کتاب از زمره کتابهایی می باشد که والدین را علاقهمند به چندین بار مطالعه آن هم میکند.
کتاب تربیت فرزندی که هیجانات شدید دارد موارد و نکات مثبت بسیاری دارد ولی باید توجه داشت یکی از برجستهترین آن همها آن می باشد که آن کتاب صرفاً تئوری نیست. تو با یک کتاب خشک و همچنین دانشگاهی روبهرو نیستید که تنها و فقط به بررسی کردن معظلات و مسائل و مشکلات کودکان پرداخته باشد. تو با کتابی روبهرو هستید که آن هم دغدغههایی را دارد که هر پدر و همچنین مادری دارد. با کتابی روبهرو هستید که راهکار ارائه میدهد، داستانهای کوتاه در آن هم گنجانده شده می باشد که ممکن می باشد خود تو هم آن همها را تجربه کرده باشید. همچنین آن کتاب تمرینهای مختلفی در خود دارد که با انجام دادن آن همها میتوانید روش رفتار درمانی دیالکتیکی را کاملا یاد گرفته و همچنین به کار ببرید. در پایان هر فصل نیز خلاصهای از مباحث و مطالب ارائه شده می باشد که میتوانید بارها و همچنین بارها به آن هم رفت و آمد و مراجعه کنید.
مطالعه آن کتاب باعث افزایش هوشیاری والدین شده و همچنین باعث میمی شود تا به اهمیت همکاری و همچنین تعامل و همچنین ثبات در عملکرد، اکثرا و بیشتر پی ببرند و همچنین متوجه شوند که خواهر و همچنین برادرها و همچنین سایر اشخاص (مانند پدر پهناور و بزرگ و همچنین مادربزرگ ها و همچنین سایر اشخاص فامیل) چگونه میتوانند در آن باره نقش ایفا نمایند.
به روش کلی، خواندن آن کتاب و همچنین یادگیری روش رفتار درمانی دیالکتیکی به هر پدر و همچنین مادری جهت تربیت بهتر فرزندانشان کمک میکند. فراموش نکنید که تربیت فرزند چیزی شبیه به دویدن از نوع ماراتن می باشد.
در قسمتی از مقدمه کتاب نیز میخوانیم: